• Luister live naar GO-FM
  • Kijk live naar GO-TV

Trots op Zeeuws-Vlaanderen: zanger en tekstdichter Joost Poppelaars: 'Hier staat de tijd stil'

Geplaatst: 12 augustus 2020 om 09:05
Zanger-tekstdichter Joost Poppelaars is een beetje verliefd op Zeeuws-Vlaanderen; eigenlijk is hij Brabander, maar zijn hart is verknocht aan Zeeuws-Vlaanderen. Samen met de straatband 'Op de vlucht' schreef hij een ode aan het Zeeuwse.  

'Met mijn ouders kwam ik al naar Zeeuws-Vlaanderen vanaf de jaren zeventig, in Nieuwvliet-Bad om precies te zijn. Camping de Pannenschuur was the place to be. Ik maakte er vriendschappen met Zeeuwen, Brabanders en Belgen en waarvan sommigen voor altijd zijn gebleven.

Luister via onderstaande link naar een interview met Joost. De tekst gaat verder onder de afbeelding.Ik durf te zeggen dat ik in die jonge jaren gelukkiger was dan in Brabant, in Tilburg, waar ons gezin vandaan kwam. Met zeven kinderen reden mijn ouders in een Citroën DS Break zowat elk weekend van april tot aan de herfstvakantie naar de camping toe, de kat ging in de beginjaren ook nog mee. Het mooiste aan de reis was misschien wel de boot van Vlissingen naar Breskens, altijd spannend of je nog mee kon en dan een heerlijke slappe kroket aan boord.'

'Ik voel me een beetje een zebra: een Zeeuws-Vlaming die uit Brabant komt.'

'Thuis woonden we op een industrieterrein waar niet veel kinderen woonden, een groot contrast met het bruisende campingleven. Wat later kwam ik ook wat meer naar Oost-Zeeuws-Vlaanderen, naar Hulst en Terneuzen. Zelfs kwam ik als Brabander ooit nog eens op het carnaval van Kloosterzande terecht, het was een gezellige dolle boel.
 
Mijn ouders zijn er niet meer, spijtig genoeg. Ik had ze graag laten zien hoe ik het stokje van ze heb doorgegeven aan mijn gezin, we genieten volop van de gastvrijheid hier en van het mooie open landschap en voelen ons hier thuis. Ik zeg wel eens dat ik een Zebra ben: Een Zeeuws-Vlaming die uit Brabant komt.
 
In Zeeuws-Vlaanderen vind ik de rust en inspiratie voor mijn liedjes die ik uitbreng met het Metronoom orkest en met Straatband Op de Vlucht. Met Op de Vlucht hebben we onlangs het lied “Hier staat de tijd stil” uitgebracht en speciaal opgedragen aan het Zeeuwse. Voor mij gaat dit lied over een plek waar je graag bent, hier dus, in Zeeuws-Vlaanderen. Het bijzondere aan Op de Vlucht is dat wij zomaar ergens kunnen opduiken omdat we mobiel zijn en geen soundcheck nodig hebben en voordat het publiek het in de gaten heeft, we alweer verdwenen zijn.'

Neem ook eens een kijkje op www.facebook.com/JoostPoppelaarsHetMetronoomOrkest. Joost Poppelaars is bereikbaar via poppelaars@dds.nl.

GO-RTV plaatst af en toe portretten die op Trots op Zeeuws-Vlaanderen en Trots op Axel staan:  Initiatiefnemer Rosette de Schaap: 'Zeeuws-Vlaanderen heeft zo veel leuks en moois te bieden aan bedrijven, clubs, kunst, ambachten, activiteiten en meer, dat willen wij op Trots op Zeeuws-Vlaanderen laten zien. Wij doen dit met veel enthousiasme omdat we het leuk vinden vanuit onze optiekzaak in de Zeestraat 2 van Axel. Wij brengen hiervoor geen kosten in rekening, wij doen dit alles voor een glimlach. Zou je dit ook willen of heb je een tip voor ons, meld je dan bij ons via een persoonlijk bericht, e-mail of telefoontje op 0115-531080.'
 

 

Lees meer artikelen
Uitzending gemist
  • The Oldies Project woensdag 30 september '20 • 23:00 uur
  • Martijn's Department woensdag 30 september '20 • 20:00 uur
  • Martijn's Department woensdag 30 september '20 • 19:00 uur
  • Onderweg woensdag 30 september '20 • 17:00 uur
  • Onderweg woensdag 30 september '20 • 16:00 uur
  • Steven om twee... woensdag 30 september '20 • 14:00 uur
Bekijk meer