• Luister live naar GO-FM
  • Kijk live naar GO-TV

Trots op Zeeuws-Vlaanderen: Terneuzense Yvonne Doorduyn schrijft thriller

Geplaatst: 16 juli 2020 om 08:20

YVONNE DOORDUYN - AUTEUR DEBUUT-THRILLER “ONMACHT”

Brede carrière…
Yvonne Doorduyn heeft een mooie combinatie van omgaan met taal in zich. Ze was journalist bij de Volkskrant, persvoorlichter bij D66 in Brussel, woordvoerder voor minister Melanie Schultz van Haegen (VVD) en is momenteel speechschrijver voor minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in Den Haag. Maar nu ook auteur van de onlangs verschenen spannende literaire debuut-thriller “Onmacht”.

De liefde voor Zeeuws-Vlaanderen…
Ze komt oorspronkelijk uit Terneuzen, ging aan de Erasmus universiteit in Rotterdam journalistiek studeren en woont vanwege de liefde en haar carrière in Den Haag. Ze komt naar haar gevoel nog veel te weinig in Zeeuws-Vlaanderen. Als minister Cora van Nieuwenhuizen een optreden in de regio heeft, komt ze heel graag mee. Zoals even terug bij de starthandeling voor de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Dan kriebelt het bij Yvonne extra om een speech te schrijven over o.a. de Vliegende Hollander en de architectuur van het stadhuis van Terneuzen. Haar kennis van en de liefde voor Zeeuws-Vlaanderen komt haar dan te pas, voor haar gevoel is en blijft zij een Zeeuws-Vlaming.

Spannende literaire debuut-thriller “Onmacht”…
Yvonne had al jaren de wens om een boek te schrijven. Op deze manier kon zij haar wens in vervulling laten gaan om iets te schrijven waarbij zij aan niets of niemand verantwoording hoefde af te leggen. Dit in tegenstelling tot haar werk waarbij alles altijd moet kloppen met de realiteit. Voor Yvonne is het schrijven van fictie de ultieme vrijheid. Op een bepaald moment nam zij de beslissing om ervoor te gaan zitten. En er ontstond een boek, dat tegelijkertijd een verslavende hobby bleek te zijn.

Inspiratie…
Yvonne haalt haar inspiratie uit de psychologie van mensen en haar ervaringen in de politiek, een wondere wereld waar veel mensen graag meer van willen weten. Haar inspiratie haalt zij tevens uit spannende dromen. Ze schrijft ze sinds een aantal jaren op als zij ze spannend vindt. Dit is dan midden in de nacht, ze noteert ze in de notities-app van haar telefoon. Voor Yvonne is het is “out of the box” en dat is net wat ze nodig heeft bij het schrijven. Haar debuut-thriller “Onmacht” is uitgegeven bij de Amsterdamse uitgeverij Ambo Anthos en is te bestellen bij de lokale boekhandel. Contact leggen met Yvonne Doorduyn kan via Facebook of Linkedin.

De foto van Yvonne Doorduyn is gemaakt door de Amsterdamse fotograaf Ruud Pos.

GO-RTV plaatst af en toe portretten die op Trots op Zeeuws-Vlaanderen en Trots op Axel staan:  Initiatiefnemer Rosette de Schaap: 'Zeeuws-Vlaanderen heeft zo veel leuks en moois te bieden aan bedrijven, clubs, kunst, ambachten, activiteiten en meer, dat willen wij op Trots op Zeeuws-Vlaanderen laten zien. Wij doen dit met veel enthousiasme omdat we het leuk vinden vanuit onze optiekzaak in de Zeestraat 2 van Axel. Wij brengen hiervoor geen kosten in rekening, wij doen dit alles voor een glimlach. Zou je dit ook willen of heb je een tip voor ons, meld je dan bij ons via een persoonlijk bericht, e-mail of telefoontje op 0115-531080.'
 
Lees meer artikelen
Uitzending gemist
  • The Oldies Project woensdag 05 augustus '20 • 23:00 uur
  • Martijn's Department woensdag 05 augustus '20 • 20:00 uur
  • Martijn's Department woensdag 05 augustus '20 • 19:00 uur
  • Onderweg woensdag 05 augustus '20 • 17:00 uur
  • Onderweg woensdag 05 augustus '20 • 16:00 uur
  • Steven om twee... woensdag 05 augustus '20 • 14:00 uur
Bekijk meer