• Luister live naar GO-FM
  • Kijk live naar GO-TV

Trots op Zeeuws-Vlaanderen: Sugarbeet Strietband uit Sas van Gent

Geplaatst: 7 oktober 2021 om 12:41
SUGARBEET STRIETBAND UIT SAS VAN GENT

Tussen een dweilband en een showband in…
Wat doe je als je een clubje enthousiaste muzikanten bent, dan richt je bijvoorbeeld Sugarbeet Strietband op. In 2013 kwamen een aantal muzikanten bij elkaar en wilden het net even anders gaan aanpakken dan wat vaak gewend is van een dweilband of van een wat meer georganiseerde showband. Dus werd het een soort combinatie van deze twee muzikale stijlen.

Gezellig geluid vanuit De Leutfabriek…
Om de week op dinsdag klinkt er vanuit De Leutfabriek aan het Vlaanderenplein in Sas van Gent gezellige muziek, want dan wordt er door de bandleden flink gerepeteerd. De klanken komen van trompetten, saxofoons, baritons, sousafoons, cymbalen, een base- en een snaredrum. Met carnaval begint voor Sugarbeet Strietband het muzikale seizoen, daarom komen ze vanaf januari tot aan het begin van carnaval wekelijks bij elkaar om te oefenen. Ze spelen graag muziekstukken die het publiek doet genieten, vandaar dat hun repertoire uit een mix van alom bekende nummers en nieuwe klassiekers bestaat. Je kan opzwepende nummers verwachten zoals ‘Heaven Must Be Missing An Angel’ (1976) van Tavares en ‘Dance Monkey’ (2019) van Tones and I, maar ook Nederlandstalige hits zoals ‘Laat De Zon In Je Hart’ (2007) van René Schuurmans.

Optreden tijdens Kustmarathon Zeeland…
Genieten staat hoog in het vaandel bij Sugarbeet Strietband. Tijdens optredens trekken ze hun opvallend kleurrijke testbeeldoutfits aan, een modieus recept voor een swingend feestje om naar te gaan kijken en luisteren. Op 2 oktober traden zij tijdens Kustmarathon Zeeland in Westkapelle op. De bandleden hebben hier sinds juni jl. wekelijks voor gerepeteerd. Het optreden was tegelijkertijd een muzikale hommage voor bandlid Maarten de Cock en ex-bandlid Coen Goethals die deze pittige Zeeuwse marathon (42,2 km) in respectievelijk 4,07 en 3,54 uur liepen.

Van live optredens tot video’s…
Sugarbeet Strietband is te boeken voor allerlei optredens zoals braderieën, dorpsfeesten en sportevenementen, maar ook op podia en in cafés kan je ze - normaal gesproken - geregeld tegen komen. Omdat de band dit jaar tijdens carnaval niet kon optreden hebben ze een aantal nummers live opgenomen. Deze door de bandleden opgenomen en bewerkte video’s staan op hun Facebookpagina gepubliceerd.

Onder de vleugels van Showband Sas van Gent…
Ondanks dat de 17-koppige Sugarbeet Strietband onder de vlag van Showband Sas van Gent opereert, is Sugarbeet Strietband een zelfstandig functionerend band. Deze opzet biedt de leden korting op muziekles en zorgt er voor dat de instrumenten tijdens repetities en optredens verzekerd zijn.

Praktisch…
Sugarbeet Strietband is voor vrijblijvende informatie en/of een boeking bereikbaar via strietband@showbandsasvangent.nl en/of www.facebook.com/strietband. Contactpersoon is bandlid Maarten de Cock en Carine Goethals is secretaris en penningmeester.
 
Op foto v.l.n.r.: August, Gudrun, Lodewijk, Kimberley, Simon, Rosita, Carlo, Marco, Vincent, Anton, Manon, Quinten, Stany, Maarten en Jelle. Bandleden Cathelijne en Cathy ontbreken op deze foto.
 
GO-RTV plaatst af en toe portretten die op Trots op Zeeuws-Vlaanderen staan:  Initiatiefnemer Rosette de Schaap: 'Zeeuws-Vlaanderen heeft zo veel leuks en moois te bieden aan bedrijven, clubs, kunst, ambachten, activiteiten en meer, dat willen wij op Trots op Zeeuws-Vlaanderen laten zien. Wij doen dit met veel enthousiasme omdat we het leuk vinden vanuit onze optiekzaak in de Zeestraat 2 van Axel. Wij brengen hiervoor geen kosten in rekening, wij doen dit alles voor een glimlach. Zou je dit ook willen of heb je een tip voor ons, meld je dan bij ons via een persoonlijk bericht, e-mail of telefoontje op 0115-531080.'
Wil je weten wie door 'Trots op...' nog meer in het zonnetje wordt gezet? Volg de blog via deze link.   
 
Met dank aan Joost de Saedeleer van Westdorpe, het warmste dorp van Nederland voor de foto.
Tekst & layout: Rosette de Schaap
Lees meer artikelen
Uitzending gemist
  • Alles Uit, Radio Aan dinsdag 26 oktober '21 • 23:00 uur
  • Onderweg dinsdag 26 oktober '21 • 17:00 uur
  • Onderweg dinsdag 26 oktober '21 • 16:00 uur
  • De Middagbreak dinsdag 26 oktober '21 • 13:00 uur
  • De Middagbreak dinsdag 26 oktober '21 • 12:00 uur
  • He goedemorgen dinsdag 26 oktober '21 • 09:00 uur
Bekijk meer