• Luister live naar GO-FM
  • Kijk live naar GO-TV

Trots op Zeeuws-Vlaanderen: Stichting RES

Geplaatst: 8 september 2020 om 13:16
Op de Smitsschorre vlakte…
Stichting RES Axel bestaat ruim vijftig jaar en is een begrip in Axel en verre omstreken geworden. Dit betekent dat het motorcrossen in Axel door een aantal generaties met elkaar wordt gedeeld. Het motorcrossterrein is te vinden op de Smitsschorre vlakte, aan de Lageweg 4.
RES is een stichting en de naam staat voor Recreatieve Exploitatie Smitsschorre. Dit houdt in dat RES geen leden kent maar wel zo’n 80 vaste vrijwilligers, bij grote evenementen kunnen dit wel 150 à 160 vrijwilligers zijn. Deze zelfde vrijwilligers hebben tijdens de coronacrisis de stichting geholpen om de kantine, keuken en toiletgroep te vernieuwen en aan te passen. In deze kantine ben je van harte welkom voor een kopje koffie waarbij je tevens een kijkje bij RES kan nemen.
 
Twee circuits op top niveau…
Het hele jaar door is op elke woensdag en zaterdag, indien het weer het toelaat, het motorcrossterrein geopend. Het motorcrossterrein is vrij toegankelijk, met uitzondering van grote wedstrijden waarbij betaalde toegang vereist is. Tijdens de openingstijden worden er trainingen en wedstrijden gehouden. Het terrein telt twee circuits. Er is een gewone baan en er is een oefenbaan beschikbaar voor de kleintjes en/of beginnende motorcrossers. Het circuit van RES behoort tot één van de 12 motorcrossterreinen in Nederland dat voldoet aan de hoogste eisen van de KNMV. Dit maakt dat er op het terrein internationale wedstrijden op niveau gehouden mogen worden. Veel top- en beroepsrijders uit binnen- en buitenland komen dan naar Axel. RES is hier trots op en deelt dit gevoel met hun gasten.

Van motorcross tot paardencross en meer…
RES exploiteert het motorcrossterrein, maar maakt ook plaats voor andere initiatieven, meestal met de oorsprong in Axel. Zoals paardencross, waarbij 80 tot 100 paarden jaarlijks door het zand van het motorcrossterrein galopperen. Nieuw is dat RES dit jaar de “RC Crawler Friends Z-VL” ontvangt. Zij zullen met remote controlled model auto’s (op afstand bedienbaar) over allerlei hindernissen op het motorcrossterrein gaan. Daarnaast start de tijdrit Junioren Driedaagse Axel op het RES circuit en “De Natuurloop” start en eindigt ook op deze plek.

Sponsors…
RES beheert de rijdende materialen zoals een tractor en shovel. Dit is noodzakelijk om wekelijks het terrein te prepareren zodat de motorcrossers er kunnen rijden. RES is financieel zelf reddend en is onafhankelijk van subsidies. De sponsors bieden RES extra inkomsten, zij maken het RES mogelijk om in het circuit te investeren.

RES is bereikbaar via info@resaxel.nl of via 0115-562234 (motorcrossterrein). Voor meer info kan je een kijkje nemen op www.resaxel.nl en/pf www.facebook.com/res.axel.
 

GO-RTV plaatst af en toe portretten die op Trots op Zeeuws-Vlaanderen en Trots op Axel staan:  Initiatiefnemer Rosette de Schaap: 'Zeeuws-Vlaanderen heeft zo veel leuks en moois te bieden aan bedrijven, clubs, kunst, ambachten, activiteiten en meer, dat willen wij op Trots op Zeeuws-Vlaanderen laten zien. Wij doen dit met veel enthousiasme omdat we het leuk vinden vanuit onze optiekzaak in de Zeestraat 2 van Axel. Wij brengen hiervoor geen kosten in rekening, wij doen dit alles voor een glimlach. Zou je dit ook willen of heb je een tip voor ons, meld je dan bij ons via een persoonlijk bericht, e-mail of telefoontje op 0115-531080.'

 

Foto: Leon van de Spank 

Lees meer artikelen
Uitzending gemist
  • Alles Uit, Radio Aan maandag 28 september '20 • 23:00 uur
  • Onderweg maandag 28 september '20 • 17:00 uur
  • Onderweg maandag 28 september '20 • 16:00 uur
  • Steven om twee... maandag 28 september '20 • 14:00 uur
  • De Middagbreak maandag 28 september '20 • 13:00 uur
  • De Middagbreak maandag 28 september '20 • 12:00 uur
Bekijk meer