• Luister live naar GO-FM
  • Kijk live naar GO-TV

Trots op Zeeuws-Vlaanderen: Chantal Kesbeke - honden trainen, trimmen en uitlaten

Geplaatst: 5 oktober 2020 om 17:30
CHANTAL KESBEKE – CHANTAL’S PET-CORNER

Geuren en kleuren…
Ze groeide op in Axel en was al vroeg kind aan huis bij de brood- en banketbakkerij van haar oom in de Weststraat van Axel. Tijdens haar kleutertijd raakte Chantal Kesbeke vertrouwd met dit ambacht en de heerlijke geuren en kleuren van bakkerij Kesbeke. Het begon met rozijntjes uitzoeken maar de nadruk lag natuurlijk op rozijntjes proeven. Op de woensdagmiddag en zaterdag hielp Chantal maar wat graag mee in de bakkerij. Oliebollen bakken op de braderie was een favoriete en gezellige bezigheid. Het leidde er toe dat Chantal er voor koos om brood- en banketbakker te worden. Ze was een tijdje werkzaam bij De Lange Akkers in Koewacht als voedingsassistent. Wellicht ben je haar ook weleens tegengekomen bij de supermarkt in Zuiddorpe waar ze verantwoordelijk was voor de versproducten zoals groenten, brood, vlees en kaas. Ze hield haar vakkennis up-to-date door het volgen van diverse cursussen.

Elke dag dierendag…
Chantal Kesbeke is van kleins af aan al met dieren bezig en was veel buiten te vinden. Thuis hadden ze kanaries, maar Chantal was vooral gek op honden. Voor haar zijn alle dieren speciaal maar de Engelse cockerspaniël is toch wel haar lievelingshondenras. Het is daarom niet zo verwonderlijk dat Chantal ruim vijftien jaar geleden van haar hobby haar beroep maakte en haar hondentrimsalon ‘Chantal's Pet-Corner hondenwasstraat en dierenverzorging’ in Koewacht opende. Doordat Chantal mee deed aan diverse shows en wedstrijden, ook internationaal en met name in Engeland, is zij in dit vak gerold en leerde honden vakkundig wassen en trimmen. Ze deed mee aan commercials in zowel Engeland als Spanje waar ze voor bekende hondenmerken als professioneel hondentrainer te zien was.

Professioneel hondentrainer…
Wat ooit begon met een hond op les gaan eindigde in 12,5 jaar les geven. Chantal behaalde diverse certificaten, o.a. Verstand van Vacht en Vel, dieren EHBO en het diploma huishonden instructeur. Daarnaast is zij is een professioneel hondentrainer. Met de nodige praktijkervaring startte zij in 2005 met een hondenuitlaatservice. Vijf dagen per week nam zij allerlei soorten honden onder haar professionele hoede. Dit heeft zij vijftien jaar gedaan maar tegenwoordig richt zij zich op dierenverzorging aan huis en de hondenwasstraat. Deze ‘wasstraat’ heeft een bad dat op hoogte verstelbaar is. Je kan kiezen of je zelf je hond wilt komen wassen en borstelen of dat je gebruik maakt van Chantal’s vachtverzorging.  Ook bad- en regenjassen zijn er in diverse kleuren en maten te vinden. Een keer per maand organiseert zij een shoppingdag, waarbij je in een schone wasstraat met je hond outfits kan komen passen. De eerstkomende shoppingdag zal op vrijdag 30 oktober zijn. Kortom er is veel mogelijk bij Chantal's Pet-Corner.
 
Opvang zwangere poezen en Deep Purple
Daarnaast vangt Chantal Kesbeke met hart en ziel zwangere poezen op voor Stichting Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen in Terneuzen. Haar eigen huisdieren heeft zij naar haar muziekhelden genoemd, zo heet haar hond Leddy naar de Engelse rockband Led Zeppelin en kreeg haar kat de naam Purple naar de Britse hardrockband Deep Purple. Het mag duidelijk zijn wat de favoriete muziek van Chantal Kesbeke is…
 
Voor meer informatie kijk je op: www.chantals-pet-corner.nl
.
GO-RTV plaatst af en toe portretten die op Trots op Zeeuws-Vlaanderen en Trots op Axel staan:  Initiatiefnemer Rosette de Schaap: 'Zeeuws-Vlaanderen heeft zo veel leuks en moois te bieden aan bedrijven, clubs, kunst, ambachten, activiteiten en meer, dat willen wij op Trots op Zeeuws-Vlaanderen laten zien. Wij doen dit met veel enthousiasme omdat we het leuk vinden vanuit onze optiekzaak in de Zeestraat 2 van Axel. Wij brengen hiervoor geen kosten in rekening, wij doen dit alles voor een glimlach. Zou je dit ook willen of heb je een tip voor ons, meld je dan bij ons via een persoonlijk bericht, e-mail of telefoontje op 0115-531080.'
Lees meer artikelen
Uitzending gemist
  • Steven om twee... donderdag 03 december '20 • 14:00 uur
  • De Middagbreak donderdag 03 december '20 • 13:00 uur
  • De Middagbreak donderdag 03 december '20 • 12:00 uur
  • Hé goedemorgen donderdag 03 december '20 • 09:00 uur
  • Hé goedemorgen donderdag 03 december '20 • 08:00 uur
  • Hé goedemorgen donderdag 03 december '20 • 07:00 uur
Bekijk meer