• Luister live naar GO-FM
  • Kijk live naar GO-TV

Trots op Zeeuws-Vlaanderen: Ankie Gijsel

Geplaatst: 4 december 2020 om 09:00
Creatief en een liefde voor computers…
Ankie Gijsel uit Terneuzen hield als kind van knutselen, tekenen, schilderen en origami. Ze had toen al het gevoel dat zij hier later iets mee wilde gaan doen. Ook voor computers had zij een grote belangstelling, dankzij haar vader had zij al op haar zesde jaar een eigen computer op haar slaapkamer staan. Ze kreeg de voorliefde voor computers door hem met de paplepel ingegoten. Zodra hij een nieuwe PC kocht, schoof zijn oude PC op naar Ankie. Ankie is dol op tijdschriften en speelt graag saxofoon. De tijdschriften worden door haar gelezen, verzameld, de geur opgesnoven en de opmaak helemaal uitgeplozen. Ze is visueel ingesteld, is gek op kleur en het is haar kracht om gedetailleerd te kijken.
 
Studie in België en oprichting Graphic Avenue…
Het eerste tekenprogramma dat zij gebruikte was Harvard Graphics, dat achteraf gezien de basis vormde voor de studie Grafische en Digitale Vormgeving, die zij afrondde aan de Arteveldehogeschool in Gent. Vervolgens begon haar carrière in de grafische sector als dtp’er (desktoppublishing) bij de catalogusproductie van Neckermann B.V. in Sint Jansteen. Waarna zij achtereenvolgens als grafisch medewerkster werkte bij Wauters Zeefdruk & Belettering in Hulst en als design manager bij Elopak B.V. in Terneuzen. Al weer vijftien jaar geleden richtte zij als bijbaan in 2005 met veel passie en ambitie Graphic Avenue op.
 
Alles wat met grafische vormgeving te maken heeft…
Sinds februari 2018 is Ankie Gijsel met veertien jaar ervaring in het bedrijfsleven fulltime zelfstandig ondernemer. De oorsprong hiervan ligt in het feit dat ze van een uitdaging houdt, leergierig is en de wereld met haar werk graag een beetje mooier wil maken. Ankie is grafisch vormgever, zichtbaarheidsspecialist en Canva professional. Haar werkterrein beslaat met name het helpen van ondernemers om voor de juiste doelgroep zichtbaar te zijn en te blijven qua vormgeving en social media. Eén werkmethode van Ankie is dat zij alles voor een ondernemer verzorgt. Een andere werkwijze is dat zij cursussen, online trainingen en een-op-een trajecten aan een ondernemer geeft. Ankie draagt vol overgave haar vakkennis graag aan jou over, neem gerust vrijblijvend contact met haar op.
Meer info kan je vinden op www.graphic-avenue.nl en/of www.facebook.com/agijsel.
De foto is gemaakt door Sarike van Es uit Terneuzen, een oud klasgenootje van Ankie aan het Zeldenrust-Steelantcollege.
 
GO-RTV plaatst af en toe portretten die op Trots op Zeeuws-Vlaanderen en Trots op Axel staan:  Initiatiefnemer Rosette de Schaap: 'Zeeuws-Vlaanderen heeft zo veel leuks en moois te bieden aan bedrijven, clubs, kunst, ambachten, activiteiten en meer, dat willen wij op Trots op Zeeuws-Vlaanderen laten zien. Wij doen dit met veel enthousiasme omdat we het leuk vinden vanuit onze optiekzaak in de Zeestraat 2 van Axel. Wij brengen hiervoor geen kosten in rekening, wij doen dit alles voor een glimlach. Zou je dit ook willen of heb je een tip voor ons, meld je dan bij ons via een persoonlijk bericht, e-mail of telefoontje op 0115-531080.'
Lees meer artikelen
Uitzending gemist
  • He goedemorgen woensdag 04 augustus '21 • 07:00 uur
  • Alles Uit, Radio Aan dinsdag 03 augustus '21 • 23:00 uur
  • Onderweg dinsdag 03 augustus '21 • 17:00 uur
  • Onderweg dinsdag 03 augustus '21 • 16:00 uur
  • De Middagbreak dinsdag 03 augustus '21 • 13:00 uur
  • De Middagbreak dinsdag 03 augustus '21 • 12:00 uur
Bekijk meer