• Luister live naar GO-FM
  • Kijk live naar GO-TV

Sport, kunst, muziek en een heerlijk ontbijtje in Zaamslag

Geplaatst: 9 juni 2019 om 14:37

Van donderdag 13 juni tot en met zaterdag 15 juni verandert het dorpscentrum van Zaamslag in een feestterrein waar van alles valt te beleven. Jong en oud, kunst- of muziekliefhebber, bierdrinker of sportfanaat. Het programma is zo samengesteld dat iedereen plezier beleeft tijdens de dorpsfeesten van Zaamslag.
Eric Tissink, voorzitter van het achtkoppige stichtingsbestuur dat de feesten organiseert: ‘het doel is een feest te organiseren voor iedereen. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat we denken aan de ouderen in de Molenhof en de kinderen van De Tjasker. We blijven vernieuwen, nieuwe onderdelen zijn aan het programma toegevoegd’.

Muziek
In de bierentuin spelen o.a. Gin&Juice, Undercover Rhythms, Old Men Wise.
Vrijdagavond is net als afgelopen twee jaar Radio 538 te gast en Hottub Heroes sluiten de feesten af.

Dorpsontbijt
Nieuw dit jaar is het Dorpsontbijt. Zie jij jezelf al zitten aan een 20 meter witte gedekte tafel op het plein, genieten van heerlijke broodjes, beleg en zoete verwennerij? Zaterdag 15 juni wordt gestart met een sfeervol ontbijt voor de inwoners van Zaamslag vanaf 8.30 uur. Aansluitend kan men genieten van een familievoorstelling van Circus Meerfout om 09.30 uur.
Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen voor het ontbijt beschikbaar, inwoners van Zaamslag kunnen zich aanmelden via www.dorpsfeestzaamslag.nl.

Kleintje Kunst
Op vrijdagmiddag en zaterdag dit jaar voor het eerst; Kleintje Kunst. In de sfeer van Montmartre vind je, onder de bomen bij de ingang van de kerk, liefhebbers met passie voor kunst. Er zijn onder andere schilderijen, borstbeelden, vilt, keramiek, gedecoreerde meubels, serviezen en fotografie te bewonderen. Zelf je kunstzinnige talent ontdekken kan ook, neem deel aan de workshops die doorlopend worden gegeven of neem een kijkje bij de verschillende demonstraties van technieken.
Vind je het leuk een kunstwerk te hebben voor thuis? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. De tentoongestelde kunst is tijdens ’t Dorpsfeest te koop.

Open Podium
Heb jij een verborgen talent? En durf jij het aan om dit te tonen aan een publiek? Dan is dit je kans! Het podium is voor jou! Ben je een echte moppentapper, altijd in de weer met je drumstel of je gitaar, heb je een leuk bandje met vrienden of wil je een presentatie doen over jouw stichting of jouw bedrijf? Alles is mogelijk! Geef je op via www.doprsfeestzaamslag.nl

Sport
Wie actief wil zijn, komt sowieso flink aan zijn trekken. Zo is er op donderdagmiddag de traditionele spelletjesmiddag voor leerlingen uit de groepen 1,2 en 3. Voor alle kinderen wordt een discomiddag georganiseerd met veel extraatjes.
Donderdagavond start om 19 uur de wielerkoers, voorafgaand door een reclamecaravan op het Plein, door de Veerstraat, de Rondweg en de Polderstraat.
Verder staat de Reham Vikingrun voor de kinderen vanaf groep 4 t/m 8 op het programma, dit keer op zaterdagochtend. Het parcours is weer spectaculair: met modder, water en spannende obstakels! Er is opnieuw een kritische jury. “We nemen in de beoordelingen bijvoorbeeld ook het teamwork van de deelnemers mee.”

Zoveel te doen
Hoe krijgen ze het voor elkaar om een weekend lang zo'n leuk, afwisselend en origineel programma in elkaar te zetten? Daar is hard voor gewerkt. Bekijk je het programma op www.dorpsfeestzaamslag.nl, dan ontdek je dat er inderdaad ontzettend veel te doen is. Eric benadrukt dat dit uitsluitend kan door de steun van tal van sponsoren en de hulp van heel veel vrijwilligers. Alleen voor het ontbijt en op vrijdagavond wordt een bescheiden entree gevraagd voor Radio 538 DJ’s on Tour.

 
Lees meer artikelen
Uitzending gemist
  • Hé goedemorgen dinsdag 07 juli '20 • 09:00 uur
  • Hé goedemorgen dinsdag 07 juli '20 • 08:00 uur
  • Hé goedemorgen dinsdag 07 juli '20 • 07:00 uur
  • Alles Uit, Radio Aan maandag 06 juli '20 • 23:00 uur
  • Onderweg maandag 06 juli '20 • 17:00 uur
  • Onderweg maandag 06 juli '20 • 16:00 uur
Bekijk meer