Recreatiepark Marina Beach bij grootscheepse controle betrapt op overtredingen

Geplaatst: 2 juli 2021 om 09:27

Donderdag is recreatiepark Marina Beach in Hoek uitgebreid gecontroleerd: Daarbij kwamen verschillende overtredingen aan het licht. De Belastingdienst, Veiligheidsregio Zeeland, Politie, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de gemeente Terneuzen voerden deze controle gezamenlijk uit. 
Het ging om zaken als brandveiligheid, onrechtmatige bewoning en ook de huisvesting van arbeidsmigranten. Tevens is er een aanwijzing dat de Wet Minimumloon is overtreden. Het onderzoek is nog niet volledig afgerond; er zijn nog zaken aangetroffen waar een aantal van bovengenoemde instanties verder naar gaat kijken. 

'Hiermee geven we een duidelijk signaal af.' (burgemeester Van Merrienboer)

Burgemeester Erik van Merrienboer: “We voeren dergelijke controles uit bij bedrijven, recreatieparken en op bedrijventerreinen om een duidelijk signaal af te geven. Aan bedrijven en burgers die zich niet aan de regels houden, willen we laten zien dat we dat niet tolereren. En voor bedrijven en burgers die zich wel aan de regels houden, is het belangrijk dat ze zien dat we handhaven als iemand dit niet doet.”

Waarop is gecontroleerd?
Wanneer vermoedens bestaan dat wetten en regels niet worden nageleefd, treedt de overheid hier gezamenlijk tegen op. De overheden in Brabant en Zeeland hebben al enige tijd extra aandacht voor de recreatieve sector (recreatieparken).
Bij Marina Beach controleerde de gemeente onder andere op de naleving van het bestemmingsplan, het bijhouden van een nachtregister en uitkeringsfraude. Veiligheidsregio Zeeland heeft gekeken naar brandveiligheid op het park. De Belastingdienst controleerde op administratieve verplichtingen. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft gecontroleerd op naleving van de regels op het gebied van eerlijk werk. Daarbij wordt onder meer gekeken of werknemers wel voldoende betaald krijgen en of hun werktijden in orde zijn. De politie was er vooral voor de veiligheid van de controleurs en heeft gelet op signalen van ondermijning en eventuele strafbare feiten.

Melden helpt
Naast de rol van de overheid is ook de rol van inwoners en ondernemers bij een veilige leefomgeving en de signalering van criminele activiteiten ontzettend belangrijk. Zij zijn de ogen en oren van de buurt. Met hun oplettende blik kunnen we de georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken. Zij kunnen een verdachte situatie of vermoedens van criminele activiteiten melden bij de politie, telefoon 0900 8844. Anoniem melden kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800 7000, of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

 

 

Lees meer artikelen
Uitzending gemist
  • Hitsyndicaat. Johan Sponselee donderdag 25 april '24 • 20:00 uur
  • Hitsyndicaat. Johan Sponselee donderdag 25 april '24 • 19:00 uur
  • Onderweg. Richard van Damme donderdag 25 april '24 • 17:00 uur
  • Onderweg. Richard van Damme donderdag 25 april '24 • 16:00 uur
  • De Middagbreak. John Lindgreen donderdag 25 april '24 • 13:00 uur
  • De Middagbreak. John Lindgreen donderdag 25 april '24 • 12:00 uur
Bekijk meer