De Zeeuws-Vlaamse Vrouwen van Nu duiken woensdag 24 februari in de smaakvolle geschiedenis van de kookkunst. Digitaal gaan ze terug naar de 16e eeuwse dis en dagen ze jou uit om ook eens een gerecht uit die tijd klaar te maken: een digitaal magazine vanwege corona, en daarom zetten ze de deuren wijd open. Niet alleen de leden, maar iedereen mag meegenieten van de live internetuitzending.
Marleen Willebrands, auteur van het Excellente Kookboek, neemt je mee naar 1593 en daagt je uit om zelf ook eens een gerecht uit de 16e eeuw klaar te maken. De uitzending duurt ongeveer drie kwartier. Naast Marleen Willebrands schuift ook Marjan Ruiter, directeur van het Zeeuws Museum aan met een schilderij van een groente- en fruit stilleven van de 17e eeuwse schilder Coorte uit IJzendijke. Tot slot worden er leestips gegeven voor boeken uit die tijd.
'We hopen dat het een uitzending wordt waar iedereen van kan zitten smullen.'
Voorlopig is dit digitale magazine eenmalig: het Zeeuws-Vlaamse team van Vrouwen van NU wil haar leden, die al lange tijd niet samenkomen, op deze manier toch verbinden met een activiteit. Vanuit tv-studio’s in Kloosterzande wordt dit digitale magazine voor Vrouwen van Nu (32.000 leden) verzorgd. In Zeeland zijn er ruim 1.100 Vrouwen van Nu.
Wie zijn die Vrouwen van Nu eigenlijk? Hoe is het idee voor deze uitzending ontstaan? Luister naar een interview met Liesbeth Haitsma Mulier via onderstaande link:
Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina vrouwenvannuterneuzen.