
Tijdens de Brain Awareness Week van 14 tot 20 maart zet de Hersenstichting zich in om meer aandacht te vragen voor de werking en het belang van onze hersenen. Het doel is om mensen bewust te maken van hoe cruciaal onze hersenen zijn voor ons dagelijks functioneren en welzijn. Uit onderzoek van de Hersenstichting blijkt namelijk dat 60% van de Nederlanders onvoldoende op de hoogte is van de taken die de hersenen uitvoeren en waar ze dagelijks bij betrokken zijn.
Onze hersenen zijn van essentieel belang voor ons leven. Ze sturen alle functies van ons lichaam aan en zorgen ervoor dat we kunnen ademen, bewegen, herinneren en emoties voelen. Toch weten veel mensen niet dat de hersenen ook verantwoordelijk zijn voor zaken als het waarderen van kunst en het ervaren van verliefdheid.
Om de kennis over de werking van de hersenen te vergroten en bewustzijn te creëren over hun onmisbare rol, richt de Hersenstichting tijdens de Brain Awareness Week alle activiteiten op dit belangrijke orgaan. Want alleen als we begrijpen hoe groot de impact op ons leven is als er iets mis gaat met onze hersenen, kunnen we het belang van het gezond houden van dit orgaan volledig waarderen.
Gezonde hersenen zijn alleen niet vanzelfsprekend. Al meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Een hersenaandoening zet je leven en dat van je naasten compleet op z’n kop. Fysiek, mentaal en sociaal. Daarom is het zo belangrijk om ons brein zo gezond mogelijk te houden.
Veel tips en interactief materiaal op Brain Awareness Week
Door : Rita Bardoul-GO-RTV