• Luister live naar GO-FM
  • Kijk live naar GO-TV

Zomer Festival Retranchement 2021 gaat ervoor!

zondag 22 augustus

Nieuwe bands ontdekken, lekker dansen en heerlijk luisteren naar kleine singer-songwriter liedjes. Het gaat gebeuren op zaterdag 21 en zondag 22 augustus op de Markt in Retranchement: Zomer Festival Retranchement 2021 gaat ervoor!  Uiteraard met een slag om de arm, want niets is zeker in tijden van COVID-19. Toch hoopt de organisatie het kleinschalig festival in Retranchement door te kunnen laten gaan. Veilig, en volgens de dan geldende regels. Op de Markt van Retranchement, met gratis toegang net als alle andere jaren. Kijk voor meer informatie op: www.facebook/zomerfestivalretranchement

--------------------------------------------------

Band informatie:

Indigo Pastel is de band van geboren Zeeuws-Vlaming Tim Roos. Tegenwoordig heeft de band Rotterdam als thuisbasis, maar Roos zal Zeeland nooit vergeten. Ooit actief met Gork A27 probeert de frontman het nu met gelaagde indie-pop liedjes, die heerlijk wegluisteren op een zomeravond. De organisatie van de Popronde raakte ook overtuigd en selecteerde de band voor de editie in 2021. Wij waren natuurlijk allang overtuigd van het kunnen van deze formatie uit de Maasstad formatie.
Link: https://youtu.be/V_n0I_-6Zm4

Hikkup is de nieuwe band van zanger Niek Tournois. De Zeeuws-Vlaming was jaren succesvol als frontman van de Vlaamse metalband Spoil Engine. Nu is er dus Hikkup. Een Vlaams/ Nederlandse alliantie die pop, rock, jazz en funk samenvoegen tot een smakelijk geheel. Er zit een rauw randje aan, maar er kan ook zeker gedanst worden op de tonen van deze muzikale kameleon.
Link: https://youtu.be/6Ubkuh7cs-8

Nog een Poprondje band is De Nachtwakers. Deze Brabanders brengen een feestje met ska, reggae en zwoele zomeravond-danspasjes. Denk aan een fijn feestje in de schemering van de maan. De band zal ervoor zorgen dat je even helemaal van de wereld bent. Is het niet door de ongewone teksten en muziek, dan is het omdat je staat te springen en te hossen. Deze vijfmans formatie zal je wakker schudden, met toeters en bellen en veel energie sluiten ze onze zaterdagavond af.
Link: https://youtu.be/aGh-vTTnUco

King For A Day is geen Faith No More of GreenDay-tribute, maar een getalenteerde classic rockband uit het Antwerpse. De groep brengt volle bluesrock vol scheurende klavecimbels en ronkende gitaarsolo’s. De bassen zijn laag en de drums ritmisch, want zo hoort het. Laat je meevoeren in deze moderne interpretatie van tijdreizen en bezoek de jaren 60-70 als nooit tevoren. Zowel het mee-tikkende voetje als de klinkslag-swinger zullen zich wel kunnen vinden in de set van deze Belgen.
link: 

Met King Of The Bill halen we nog meer koningen in huis. Blueskoningen wel te verstaan. Deze West- Zeeuws-Vlamingen zijn allemaal al jaren actief in de muziek en vinden in deze bluesformatie een mooie uitlaatklep. Schurende en ronkende blues met de Robert Johnson van Zeeuws-Vlaanderen: gitarist Bill Rokven. Zanger Koen Dieleman (o.a Bloedhond, Fist Of Time) legt er met zijn mondharmonica een mooie laag melancholie overheen. 

De ambitieuze Singer-songwriter Rosann is een dame uit de streek. Geboren in Sluis en nu woonachtig in Groede. Ze deed mee aan de coaching trajecten van Popsport en schreef voor het Artrocks project haar single Beweeg In De Tijd. Speelde al live op radio 3FM en deed mee aan de livestream van festival Eurosonic/Noorderslag. Haar nummers zijn eerlijk en gevoelig. Prachtig voor onze luie zondag 22 augustus.
link: https://youtu.be/whwYUId1CeY

Nog een singer-songwriter met veel ambitie is Niels Geense. Onder zijn artiestennaam Critter bestookt hij de wereld met rauwe maar emotionele nummers. Hij begeleidt zichzelf op akoestische en elektrische gitaar. In augustus komt zijn debuutalbum uit wat hij zeker zal voorstellen op ons podium. 
Link: https://youtu.be/jWFiows-X_k

Vijf blazers en een drummer. Dat is de bezetting van Brassband Sixpack. De vanuit Zuidzande opererende groep is vooral bezig met lekker muziek maken. Meezingers, verschillende top 40 nummers, ballades en dansbare nummers. Alles komt voorbij in een enthousiaste mix. 

Foto: De Nachtwakers

 

Uitzending gemist
  • Alfred Blokhuizen zondag 13 juni '21 • 10:00 uur
  • Elly's Platenkast zaterdag 12 juni '21 • 23:00 uur
  • WeekendMix zaterdag 12 juni '21 • 21:00 uur
  • WeekendMix zaterdag 12 juni '21 • 20:00 uur
  • BOOOM!! zaterdag 12 juni '21 • 19:00 uur
  • Studio 45 zaterdag 12 juni '21 • 15:00 uur
Bekijk meer